Abús policial a Argentona

Dimarts 5 agost, segon dia de les festes majors del municipi barceloní de Argentona, unes festes conegudes popularment com "La Garrinada". El que semblava que havia de ser un altre divertit dia per a la joventut del municipi barceloní va acabar a fatídic dia per a un company militant del col · lectiu "Bramul Maresme" (Gorka) i els seus amics.



Passades les sis de la matinada del sis d'agost, en acabar els concerts de les festes, el company i el seu grup d'amics van tenir la mala sort de fer càntics contra la policia propis de manifestacions, com ara "perros guardianes del orden y la ley, asesinos a sueldo abuso de poder "i altres consignes famoses en el món de l'activisme polític. Fins aquí cap problema. La cosa es comença a posar tèrbola quan el company de "Bramul Maresme" i els seus amics es dirigien a casa seva per anar a dormir, es van adonar que els seguien 2 policies locals a peu, un altre agent municipal amb moto i altres dos amb un cotxe patrulla. en un tancar i obrir d'ulls els agents es van abalançar contra ells, mitjançant puntades i bufetades fins a llençar-los a terra, un cop a terra seguien les bufetades. No va servir de res que els companys expressessin reiteradament que no anaven a oposar resistència, les agressions policials es van succeir igual, com si el fet de tenir una feina tan estancada laboralment com ser policia local els obligués a descarregar la seva fúria i frustració amb el primer grup de joves que veus. A un altre dels companys de "Bramul Maresme" se li va ocórrer dir, un cop detingut, "Això no és legal, per què ens feu això?" Al que un dels agents respondre: "o calles o t'emportes una altra hòstia". Els companys de "Bramul Maresme" posen l'accent en la mala educació i prepotència del "policia dels guants" amb número de placa 1207, que va ser l'artífex de les bufetades i amenaces.

Sembla que arriba el moment de demanar les dades als dos companys, però sorprenentment tan sols l'hi demanen al company Pol, el qual li recrimina al famós "policia dels guants" que només li identifiqui ell; I quina va ser la reacció d'aquest agent de l'autoritat? Ni més ni menys que trencar-li el DNI per la meitat, davant l'estupefacció dels seus propis companys d'ofici. Un cop acabada la presa de dades, els dos companys van demanar els números de placa per interposar una denúncia, al primer intent els agents van fer cas i van fer l'intent d'anar-se'n, però davant la insistència dels companys, aconseguir tots els números. L'endemà, van anar a denunciar a la comissaria de la policia local d'Argentona on, efectivament, els va dir un altre agent que aquí no podien fer la denúncia perquè no serien imparcials a l'hora d'exposar els fets. Els companys també ens han explicat que en comptar aquests fets l'agent que hi havia a comissaria l'endemà, aquest no donava crèdit a què ha passat, i alhora, no tenia constància ni informes de cap altercat en la passada matinada.

Quina és la conclusió de tot això? Que una vegada més es mostra la brutalitat policial sense motiu, provocant així un major rebuig per part de l'activisme polític als cossos policials, desitjant encara més, no col·laborar ni confiar en aquests cossos, a causa de la prepotència i mala educació amb què actuen alguns agents. Finalment tot això va servir per humiliar uns companys, provocant lesions i enviant-los a l'hospital i provocant així, que el que pogués haver estat una gran nit divertida per a tothom, acabi convertida en un malson i humiliació per a uns pocs.

Unknown

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.